Ana SayfaPara PiyasaBorsa İstanbul'un Kaybedettirenler Kulübü!---

Borsa İstanbul'un Kaybedettirenler Kulübü!

6 / 6
Borsa İstanbul'un Kaybedettirenler Kulübü!
31 Ağustos 2014 - 07:49 www.finansgundem.com

Abartılı hareketler bitmiyor

Hisse fiyatlarındaki abartılı hareketlilikler yatırımcıların KOBİ hisselerine olan bakışını olumsuz yönde etkiliyor. KOBİ’lerin sermayesinin düşük olması, hisselerin pazar derinliğini sığ kılarken, düşük maliyetle sert fiyat hareketlerinin yaşanmasına olanak kılmakta. Bu da hisselerdeki kayıpları artıran bir faktör olarak öne çıkarabilmekte.
Ancak her hissedeki kayıp farklı nedenlere bağlı olabiliyor. Karsusan 38 yıllık bir şirket. Borsaya açıldıktan sonra hızla borcu yükseldi. Satış gelirlerinde ise geçen süre zarfında bir istikrar yakalanamadı.
Geçtiğimiz yılın ilk altı ayında 10,2 milyon lira olan satış geliri, yılın ilk yarısında 3 milyon liraya geriledi. Firmanın söz sahibi hissedarı, elindeki yüzde 5’lik pay ile şirketi yönetiyor.
Borsa İstanbul Yönetimi ise geçtiğimiz mayıs ayında mali yapısı bozulduğu için şirketi uyardı. Ancak zarar devam ediyor. Benzer şekilde Aksel Enerji’nin mali yapısı da hiç iç açıcı değil. Firmanın özsermayesi, sermayesinin gerisine düşmüş durumda. Hissede gerçekleşen usulsüz işlemlerden dolayı SPK, altı kişiye işlem yasağı getirdi. Berkosan’da da durum farklı değil. Kuşkusuz sayıyı artırmak mümkün. Ancak örnekler KOBİ’lerden dolayı yatırımcıların kazancını değil kayıplarını öne çıkarıyor. Milliyet - Zeynep Aktaş

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yatırımcı31 Ağustos 2014 15:51

    neymiş, endeks hisselerinden, hele bist-30 ve 50 den şaşmamak lazımmış...bunun acısını borsaya bulaştığım 2 yıldır çekmekteyim..

  • hüseyin31 Ağustos 2014 08:58

    3 TL.fiyatlarda 14 kuruşlara inen MEMSA için ne dersiniz.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster