Ana SayfaPara PiyasaBorsa İstanbul'un Kaybedettirenler Kulübü!---

Borsa İstanbul'un Kaybedettirenler Kulübü!

4 / 6
Borsa İstanbul'un Kaybedettirenler Kulübü!
31 Ağustos 2014 - 07:49 www.finansgundem.com

Ekmek fiyatına hisse!

Son günlerde borsadaki kuruş hisse sayısında artış yaşandığını görülüyor. Geçtiğimiz cuma kapanışına göre nominal değerinin altında olan hisse sayısı 60 oldu. Günlük bir ekmek ya da gazete fiyatına borsadan hisse senedi almak mümkün. Ancak unutmamak gerekir ki bir hissenin fiyatın düşük olması her zaman ucuz olduğu anlamına gelmiyor. Bu firmalar arasında zararda ve özsermayesini yitirmiş olanlar olabileceği gibi yönetim yapısındaki zafiyetler de söz konusu olabiliyor. Neticede bir hisseyi kuruş fiyatına almak her zaman kâr ettirmeyebiliyor. Sadece fiyatın düşüklüğüne değil aynı zamanda şirketlerin temel yapısına bakmak gerektiğini unutmamalı.
Borsada büyük holdingler 10-11 TL’ye alıcı bulurken, bankaların fiyatı 1.73 TL ile 15,85 TL arasında değişiyor. Türkiye’nin büyük kuruluşlarının hisselerini halka arz sırasında satın alanlar hâlâ tutmaları kaydıyla ciddi kazançlar elde etti. Bu hisselerden örneğin Koç Holding ya da Tüpraş’ı halka arz sırasında alan bir yatırımcı, yatırdığı meblağa göre bir servet sahibi dahi olduğunu söylersek abartmış olmayız.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yatırımcı31 Ağustos 2014 15:51

    neymiş, endeks hisselerinden, hele bist-30 ve 50 den şaşmamak lazımmış...bunun acısını borsaya bulaştığım 2 yıldır çekmekteyim..

  • hüseyin31 Ağustos 2014 08:58

    3 TL.fiyatlarda 14 kuruşlara inen MEMSA için ne dersiniz.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster