Ana SayfaPara PiyasaBorsa için hedefler aşağı çekiliyor---

Borsa için hedefler aşağı çekiliyor

2 / 5
Borsa için hedefler aşağı çekiliyor
28 Eylül 2014 - 07:44 www.finansgundem.com

Çıkış büyümelerine bağlı
Yılbaşından bu yana en yüksek değer artışını sağlayan Zorlu ve GSD grubunun ortak özellikleri uzun yıllar düşük performans ile hareket ediyor olmaları. Son 9 aylık süre ile sınırlı bakıldığında yüksek bir getiri sağladıkları görülse de referansları halka arz tarihlerini aldığımızda aynı sonuca varmak mümkün değil. Enflasyonun erozyon etkisini minimize etmek açısından dolar bazlı verilerle baktığımızda, mevcut seviyeler ya halka arz fiyatı ya da altında.
Her iki grubun kayda değer bir kazancı olmayınca hissedarına dağıtabildiği düzenli bir temettüsü de olmuyor. Hisselerde fiyat performansının istikrarlı bir şekilde devam edebilmesi her şeyden önce firmaların satış gelirlerini ve kârını artırabilmesinden geçiyor. Aksi taktirde hisselerde gerçekleşen fiyat çıkışları da kısa süreli kalacaktır. Zorlu’nun amiral firması Vestel son üç yılda zarar ederken bu yılın ilk yarısında 125 milyon TL kâr açıkladı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster