Ana SayfaGündemKuzey Kore'nin beklenmedik kozu: Moranbong pop grubu---

Kuzey Kore'nin beklenmedik kozu: Moranbong pop grubu

2 / 4
Kuzey Kore'nin beklenmedik kozu: Moranbong pop grubu
16 Ocak 2018 - 13:01 www.finansgundem.com

Moranbang grubunun üyeleri kimler?

Yaklaşık 12 üyesi olan grup tamamen genç şarkıcı kadınlardan oluşuyor. Bazı grup üyeleri keman, gitar veya bateri gibi müzik aletleri de çalıyor.

Her zaman askeri üniforma benzeri kostümlerle veya geleneksel Kore kıyafetleriyle sahne alıyorlar. 

Çaldıkları ve söyledikleri şarkıların tümüyse, Pyongyang yönetimi tarafından tescillenmiş, propaganda içeren sözlere sahip. 

Grubun konser kayıtlarında Kim ailesinin önünde ya da Kuzey Kore'nin üst düzey askeri personeli karşısında şarkılarını söyledikleri görülüyor. 

Moranbang'ı dünya çapında tanınır hale getiren olay ise 2012'de Kuzey Kore devlet televizyonunda Disney karakterleri gibi giyinmiş figüranlarla birlikte sahne almaları oldu. 

Yine 2012'deki bir sahne performanslarını ise ünlü Rocky film serisini uyarlayarak gerçekleştirmişler, grup şarkılarını söylerken arka planda Rocky'yi canlandıran aktör Sylvester Stallone'un görüntüleri yansıtılmıştı. 

Grup 2015'te bir anda ortadan kaybolmuştu. Moranbang'un dağıldığı, hatta siyasi tasfiye sürecine sokulduğu dedikoduları Güney Kore'ye kadar ulaşmıştı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster