Ana SayfaPara PiyasaBayramdan sonra dolar ne olur?---

Bayramdan sonra dolar ne olur?

4 / 5
Bayramdan sonra dolar ne olur?
21 Eylül 2015 - 12:08 www.finansgundem.com

"RAHATLAMA İÇİN 3 TL'NİN ALTINA İNMELİ"

Saxo Capital Markets Stratejisti Cüneyt Paksoy'a göre, dolar/TL tarafında özellikle 3.00 TL'nin üzerinde kaldıkça 3.05-3.07 kritik direnç eşiği olacak. Buranın geçilmesi halinde ise ilk yeni hedef 3.10-3.15 aralığına yükselecek. Dolar/TL tarafında bir rahatlama yaşanabilmesi içinse 3.00 TL'nin altına inilmesi gerektiğini söyleyen Paksoy, "Bu durumda dolar kurunun 2.97'yi de geçerek 2.90-2.95 aralığına geri dönmesi gerekir" tah­mininde bulunuyor.

Geçen hafta toplanan FED'in açıklamalarıyla faiz artırımı konusundaki belirsizliği derinleştirdiğine de dikkat çeken Paksoy, global piyasalar ve Türkiye'ye ilişkin  beklentilerini  şöyle  özetliyor:
"Doların global çapta gelişen ülke kurlarına karşı yeniden değer kazanmasına bağlı olarak tekrar 3.01'lere geri dönmesi, özellikle gelişen piyasalarda ekstra baskının bir süre daha devam edeceğine dair bir prova oldu. FED Başkanı Janet Yellen'in konuşmasında özellikle 'Çin ve gelişen ülkelerde yaşanabilecek risklere duyarlıyız' demesi bu baskının sebeplerinden biri. Ayrıca FED'in her toplantıyı açık bırakması stresin ara ara mola ver­erek de olsa artarak devam edeceğini gösteriyor. FED'den sonra daha proaktif olmasını beklediğimiz TCMB ise ilk toplantısında daha anlaşılır ve güçlü adımlarla piyasanın önüne çıkmak zorunda kalabilir."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster