Ana SayfaPara PiyasaBayramdan sonra dolar ne olur?---

Bayramdan sonra dolar ne olur?

2 / 5
Bayramdan sonra dolar ne olur?
21 Eylül 2015 - 12:08 www.finansgundem.com

"SEÇİME KADAR BASKI VAR"

Odeabank Ekonomik Araştırmalar ve Strateji Direktörü Ali Kırali'ye göre, FED küçük adımlarla da olsa faiz artışına büyük ihtimalle aralık ayında veya en geç gelecek yılın başında başlaya­cak. ABD'de faiz artışına engel olan tek fak­törün enflasyon olduğunu, onun da yılsonuna doğru yükselişe geçeceğini düşünen Ali Kırali, önümüzdeki döneme ilişkin şu tahminde bulunuyor:

"Euro/dolar paritesinin 1.1450 seviyesinin üstüne çıkışta zorlanacağını ve zamanla doların gücünün artacağını düşünüyoruz. Bu yüzden euro/dolar paritesinde önümüzdeki dönemlerde   riskten kaçışların etkisiyle ara sıra 1.1620 ve sınırlı da olsa bunun üzerini kısa süreli görme ihtimali var. Paritede ana trendin aşağı yönlü olacağını ve yılsonuna kadar da 1.05'in altına doğru hareketler olacağını tahmin ediyoruz."

Kırali, FED kararından sınırlı etkilenen TL cinsi varlıklar içinse kısa vadede TCMB'nin bu haftaki toplantısının belirleyici olacağını düşünüyor. TCMB'nin bu toplantısından mevcut makroekonomik risklere karşı güçlü bir duruş çıkması halinde TL'nin ılımlı şekilde değerleneceğini belirten Kırali, "Ekim sonuna kadar geçecek seçim dönemi etkisiyle TL'nin değer kaybetme sürecine girme ihtimali, kur üzerinde baskıları iyice artıracak. Ancak bu dönemde TCMB'nin poli­tikaları ve ekonomi yönetiminden gelecek açıklamalar kurlar üzerinde asıl belirleyici faktör olacak. Ekonomide reformlara devam edecek güven verici bir yönetim ile TL'de ılımlı değerlenme süreci yaşanabilir. Tersi durumda ise kurdaki yukarı yönlü baskının devam etme riski, global piyasalardaki oynaklık ve dolar gücüne bağlı olarak sürebilir" diyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster