Ana SayfaTeknolojiTeknolojik yenilikler büyük ve başarılı şirketleri tehdit ediyor---

Teknolojik yenilikler büyük ve başarılı şirketleri tehdit ediyor

32 / 32
Teknolojik yenilikler büyük ve başarılı şirketleri tehdit ediyor
02 Ağustos 2017 - 13:34 www.finansgundem.com

EVİK GİRİŞİMLERLE REKABET DEVRİ BAŞLADI

Aylin Somersan Coqui / Allianz Türkiye CEO'su

DEĞİŞİM
Müşteri kitlelerinin mülkiyetten çok paylaşım ekonomisine yöneldiği, sürücüsüz araçların sorumluluk kavramını yeniden şekillendirdiği, para ve varlık yönetiminin online olduğu, giyilebilir teknolojilerin sağlıklı olmanın tanımını değiştirdiği bir dünyada sigortacılık da dijital dönüşümde. Artık güçlü risk yönetimi olan büyük sermayeli devlerle değil müşteriye kişiselleştirilmiş ve süper hızlı hizmet sunan çevik girişimlerle rekabet etmek durumundayız.

SAĞLIK
Paylaşım ekonomisi ve kullandıkça ödemeye dayalı modellerin doğurduğu yeni talepler sigortacıları kitlelere hitap eden ürünler yerine daha granüler segmentlere özel çözümler geliştirmeye yöneltiyor. Sağlık hizmetlerinde ise teşhis ve izleme anlık ve sürekli hale gelirken sigortacıların da bu anlık veri akışından yararlanmak üzere müşterilerin hayatlarına fitness koçu, sağlık danışmanı gibi bambaşka rollerde girmesi kaçınılmaz.

MALİYET
Diğer yandan da gelişen teknolojiler tedavi maliyetlerini yükseltirken erken teşhis ve önleyici çözümlerin teknolojiyle güçlenmesi maliyetleri kontrol etmeye yarayan bir etken olarak rol oynuyor. Finansal teknolojilerdeki yenilikler ve yapay zeka gibi teknolojiler sigorta şirketlerinin operasyonel verimlilik ve hizmet modellerini yeniden şekillendiriyor. Siber güvenlik ise günden güne yaşamın içine giren bir risk faktörü olarak karşımıza çıkıyor. (Aslı Sözbilir/Capital Türkiye Dergisi)


YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster