Ana SayfaTeknolojiTeknolojik yenilikler büyük ve başarılı şirketleri tehdit ediyor---

Teknolojik yenilikler büyük ve başarılı şirketleri tehdit ediyor

31 / 32
Teknolojik yenilikler büyük ve başarılı şirketleri tehdit ediyor
02 Ağustos 2017 - 13:34 www.finansgundem.com

"OTONOM SÜRÜŞ HAYATIMIZIN BİR PARÇASI OLACAK”

 Dr. Berk Çağdağ/ Renault Mais CEO’su 

ÇEVRECİ YAKLAŞIM

Gelecekte hızla fosil yakıtlı motorlardan uzaklaşan veya bunların kullanımını azaltan, hibrid ya da sadece alternatif enerji unsurlarını kutlanan motorlara sahip araçların genel çoğunluğu alacağını bekliyoruz. Ar-Ge faaliyetlerini de otomatik olarak bu tür beklentiler şekillendirecek. Gelişmiş ülkelerde özellikle çok yakın dönemde dizel yakıtlı araçların kullanımı yasaklanacak. Bu alanda oluşacak kapasite boşluğu, hibrid ya da elektrikli araçlara doğru kayacak. Sektörde ciddi rekabetin içinde yer alan markaların alternatif enerji kaynaklarını kullanan araçlara olan ilgileri hızla artırıyor. Artık şu anda dünyada tek şarj ile 400 km gidebilen (Renault ZOE) araçlar mevcut.

GÜVENLİK ÖNEMLİ

Diğer taraftan güvenlik konusuna verilen önem sonucu otonom sürüş, çok yakın bir gelecekte hayatımızın bir parçası olmaya hazırlanıyor. Renault markası, 50 yılı aşkın bir süredir yol güvenliğini iyileştirmek için aktif olarak çalışıyor. Otonom araç ise güvenlik üzerine yapılan bu çalışmaların bir uzantısı. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen İstanbul Autoshov/'da sergilediğimiz ve büyük ilgi gören konsept modelimiz Renault TreZor da elektrikli bir otomobil, aynı zamanda otonom sürüşe de imkan sağlıyor. TreZor, 2020'nin ardından yasal düzenlemeler çerçevesinde Renault'nun, tamamen güvenli "eyes-off / hands-off" (eller serbest / gözler serbest teknolojisini geniş kitlelere uygun fiyata ulaştırma stratejisini simgeliyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster