Ana SayfaRöportajlarArena Faktoring’den çarpıcı açıklamalar---

Arena Faktoring’den çarpıcı açıklamalar

6 / 6
Arena Faktoring’den çarpıcı açıklamalar
03 Haziran 2014 - 08:42 www.finansgundem.com

YETERİNCE BİLGİ SAHİBİ OLMADIKLARI İÇİN FAKTORİNGDEN UZAK KALMIŞ İNSANLAR VAR

-Sektörde rekabet nasıl?

Ahmet Peçen: Rekabet oldukça yoğun. Bu rekabet devam edecek. Orada herkesin farklı oyun planları var. Bankalar zaten banka kanallarını ve kendi şube network’lerini kullanıyorlar. Buna rağmen şubesi olan birçok bankanın banka iştiraki faktoring firması da var. Demek ki banka şubeleri yeterli olmuyor. Yani öyle bir durum söz konusu. Bir sürü bankanın şubesi varken, büyük bir bankanın kendisi de banka iştiraki faktoring şirketi açıyorsa iş özel bir konsantrasyon gerektiriyor demektir. Çünkü bankalarda da çok ürün var, ben eski bir bankacı olduğum için biliyorum. O ürünlerin içerisinde bu ürüne konsantrasyon olabilmek çok da kolay olmuyor. Ancak müşteriden talep gelirse pas ediyorsunuz.  Müşterilere anlatmak gibi zaten bir vakitleri yok. O yüzden burada bir yoğunlaşma gerekiyor. Rekabet yoğun ama bir yandan da sektörün itibarının artmasıyla beraber ürüne ihtiyacı olan ancak yeterince bilgilendirilmediği için faktoringden uzak kalmış insanlar var.  Bu müşterileri tekrar kazanmamız gerekiyor çünkü burada çok ciddi bir potansiyel var.  Özellikle faktoring sektörünün şöyle bir faydası var; yeni girişimcilerde bankalar ister istemez geçmiş performans görmek isterler. Yeni kurulmuş şirket, geçmiş performans yok ama sermayesini koymuş, doğru bir iş de yapıyor, ancak işini büyütebilmesi için bir kaldıraça ihtiyacı var. İşte burada faktoring devreye giriyor. Bu yüzden bu noktada bankaların rekabeti çok söz konusu değil.

-Çeklerin vadesinde bir uzama söz konusu mu?

Ahmet Peçen:  Çeklerin vadesinde öyle çok göze batan bir uzama var diyemem ama sektöre göre değişiyor bu. Bazı sektörler var çok uzun vadeli çalışıyorlar. Mesela ayakkabı ve mobilya sektörü uzun vadede çalışır, bu da 8-9 ay demek. Normalde bizim alacağımızın ortalama süresi 100 gündür. Maksimum üç dört aydır. Ancak bazı sektörlerde çok uzun vadeler olabiliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster