Ana SayfaPara PiyasaAltın uykudan uyandı---

Altın uykudan uyandı

3 / 11
Altın uykudan uyandı
04 Temmuz 2019 - 16:12 www.finansgundem.com

1-ABD’den düşük faiz oranları sinyali sabit getirdi enstrümanların faizinde düşüşü de beraberinde getiriyor. Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) açıklamasının hemen ardından ABD 10 yıllık Hazine tahvilinin faizi Kasım 2016’dan bu yana ilk kez yüzde 2’nin altına düştü. Dolar tüm para birimleri karşısında değer yitirmeye başladı. Örneğin Euro 1,1190 dolar seviyesinden 1,13’e çıktı. Altın her zaman doların değeri ile ters korelasyon halinde. Doların değer yitirmesi diğer para birimleri ile altına yatırım yapmanın ucuzlaması anlamına geliyor.

Fed 19 Mayıs Çarşamba günkü toplantısında gösterge faizi değiştirmezken, FOMC açıklamasında borçlanma maliyetlerindeki değişiklik konusunda “sabırlı” olacağı yolundaki söylemini kaldırdı ve yüzde 2 enflasyon hedefinin tutturulamayacağına yönelik tahminini daha da büyüttü. Fed, gelecek ay kadar erken bir sürede faiz indirimleriyle küresel ve ülke içindeki ekonomik risklerle mücadele etmeye hazır olduğunu bildirdi. Fed Başkanı Jerome Powell diğer politika yapıcıların da faiz oranlarının düşürülmesi için daha güçlü gerekçeler gördüğünü söyledi. Fed’in bu yaklaşımı ABD Hazine bonolarının faizinin ve doların zayıflamasına neden oldu.

ING’nin Asya Pasifik Araştırma müdürü Rob Carnell, Fed’in fonlama faizinin 2020’den itibaren düşeceği beklentisinin altını iyice çekici hale getirdiğini söylüyor. CMC Markets Asia Pacific kıdemli piyasa stratejisti Michael McCarthy ise “Daha da gevşeyen parasal koşullar muhtemelen devam edecek” diyor ve ekliyor: “Altındaki bu yukarı hareketin önemli tarafı, kritik direnç seviyelerinin yukarı yönde kırılması. Bu nedenle, parasal koşullardaki gevşemeden kaynaklanan temel göstergelerle birlikte teknik taraftan da destek var. Zayıflayan dolar ile altından iyi bir performans beklemek için her sebebe sahibiz.”

Saxo Bank’ın emtia stratejisti Ole Hansen, Fed’in “sabır” yaklaşımını kaldırmasıyla oluşan yumuşak eğiliminin altın piyasasının aradığı şey olduğunu belirterek, faiz indirimi beklentilerinin ardındaki nedeninin ekonomik verilerin eskisi kadar güçlü olmaması olduğunu söyledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster