Ana SayfaPara PiyasaAltın hangi seviyeden alınmalı?---

Altın hangi seviyeden alınmalı?

6 / 7
Altın hangi seviyeden alınmalı?
23 Kasım 2015 - 13:26 www.finansgundem.com

ORTA VADEDE ZAYIF KALACAK

Finansinvest Yatırım Danışmanlığı Müdürü Serdar Pazı ise altın fiyatlarının toparlanması için öncelikle enflasyon görü­nümünün değişmesi ge­rektiği görüşünde. Yakın vadede je­opolitik risklerde artış görülmesine rağmen bunun altın fiyatlarında anlamlı ve kalıcı bir yükseliş yaratmadığını hatırlatan Ser­dar Pazı, şöyle devam ediyor:

"Bu da orta vadeli görünümün zayıf kalmaya devam edeceğini işaret ediyor. Belirgin bir yükselişten söz etmek için ilk etapta 1.100 dolar ons diren­ci aşılmalı. 1.080 dolar ons altında kalınmaya devam edilmesi halinde de 1.050 dolar ilk planda dikkat edilmesi gereken destek seviyesi ola­rak takip edilmeli."

FED'in geçen hafta açıklanan son tutanaklarına bağlı olarak piya­sada faiz artırımının küçük adımlarla ve kademeli geleceğine dair gü­venin arttığını kaydeden Pazı, buna rağmen altın fiyatlarındaki düşü­şün son derece sınırlı kaldığına dikkat çekiyor. Pazı, "Gram bazında TL fiyatlarının, dolar kurunun diğer gelişmekte olan ülke para birim­lerine paralel olarak değer kazanma eğilimi nedeniyle, düşük kalma­ya devam edeceğini düşünüyoruz" diyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster