Ana SayfaPara PiyasaAltın hangi seviyeden alınmalı?---

Altın hangi seviyeden alınmalı?

5 / 7
Altın hangi seviyeden alınmalı?
23 Kasım 2015 - 13:26 www.finansgundem.com

"BASKI DEVAM EDECEK

Saxo Capital Markets Stra teji Uzmanı Cüneyt Paksoy,  altın fiyatlarının FED'in faizleri artırma ihtimali masada kal­dıkça ve dolar global çapta güçlü seyrini sür­dürdükçe baskı altında kalmaya devam edeceği görüşün­de. Altın için kısa ve orta vadede  en olumsuz senaryonun, FED'in faiz artırımının beklenenden daha hızlı ya da daha agresif olması durumunda yaşanacağını söyleyen Paksoy, olası senaryoları şöyle sıralıyor:

"Böyle bir durumda altın fiyatlarının hem aşağı yönlü daha faz­la geri gelme ihtimali, hem de fiyatların uzun süre baskı altında kalma olasılığı artar. Faiz artışları başlar ve FED'in burada 'çok yavaş ve kademeli' bir süreç izleyeceği net olarak anlaşılırsa ilk ne­gatif refleksten sonra altın diğer emtiaya paralel olarak ara ara yu­karı yönlü tepki denemeleri de yapabilir. Zaman içerisinde Avru­pa Merkez Bankası'nın (ECB) ek tahvil alım programı, Çin'in uy­gulayacağı ek teşvikler, altın üzerinde FED etkisine dair negatif algıyı belirli bir ölçüde dengeleyebilir. Bu durum da altında ara ara gelecek yukarı yönlü tepki arayışlarını destekleyebi­lir."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster