Ana SayfaRöportajlarAlastair Lukies: Rekabette mobil önde---

Alastair Lukies: Rekabette mobil önde

4 / 7
Alastair Lukies: Rekabette mobil önde
09 Haziran 2016 - 10:22 www.finansgundem.com

REKABETTE  MOBİL ÖNDE    

-Şube bankacılığı ölüyor mu?  ATM bankacılığı, internet bankacılığı ve mobil bankacılık… Bu rekabette hangisi önde, mobil bankacılığa avantaj getiren artıları neler?
 

-Aslında bugün çok daha farklı bir gerçeklikle karşı karşıyayız. Geçmişe baktığımızda geleneksel bankacılık sisteminin parayı yönetim şeklini kontrol ettiğini görüyoruz. Ama şimdi her şey değişti. Artık tüketici hangi ürünü tüketeceğini kendisi seçiyor. Ya da hangi kanaldan bankaya ulaşacağını kendisi belirliyor. Mesela bir tüketici kafede otururken bir taraftan kahvesini içip bir taraftan cep telefonu üzerinden bankacılık işlemlerini yapabiliyor.  Ya da Call Center’ı aradığında daha bağımsız bir elemanla görüşmek istiyorum deyip kendi tercihini söyleyebiliyor. Müzik sektöründe de aynı şey oldu aslında. Apple bunu getirdi ve herkes istediği şarkıyı indirip satın alabiliyor. Eskiden plak şirketleri vardı ve müziği hangi kanalla size sunacağına onlar karar veriyordu. İşte sizde onun sunduğu seçeneklere bağlıydınız. Dediğim gibi her şey değişti artık. Finansal hizmetlerde de müşteri odaklı düşünen bankalar ve kendilerini yenileyen bankalar bu duruma daha çabuk adapte olabiliyorlar tabi ki.
Rekabette de mobil önde diyebilirim. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster