Foto GaleriSeyahatYıla anlam kazandıracak 10 yolculuk

Yıla anlam kazandıracak 10 yolculuk

10 / 10 Yıla anlam kazandıracak 10 yolculuk
30 Aralık 2013 - 09:57

Karadeniz’in yükseklerinde

Keşif listeniz için heyecanlı ve büyüleyici görüntüler sunan bir rota öneriyorum size. Rota Trabzon’dan başlıyor. İlk uğrağımız 406’da dağa oyulan Sümela Manastırı. Sonra Gümüşhane’ye devam edeceğiz. Zigana Geçiti’ne gelmeden önce Hamsi Köy’e sapacağız. Burası yemyeşil bir cennet. Ekmeği ve sütlacı çok meşhur. Gümüşhane’de tam 35 kale kalıntısı var. Yörede ayrıca pek çok kilise yıkıntısına da rastlayabilirsiniz. Bunların arasında Çakırağa Kilisesi oldukça önemli. Tarihin yanı sıra doğa görüntüleri de insanı büyülüyor. Özellikle Eriklibeli ve Çıkrıkdüzü yaylaları güzel.
Buraya gelmişken Akçakale ve Karaca Mağaraları’nı görmeden gitmek olmaz. Damlataşı şekilleri, dikitler ve sarkıtlarla bu iki mağara da çok etkileyici görüntüler sunuyor.
Gümüşhane’den sonraki durağımız Bayburt. Kent Çoruh Nehri’nin iki yanına kurulmuş. Kentin tepesinde yer alan Bayburt Kalesi’nden Çoruh’a, çevredeki dağlara bakmak insana keyif veriyor.
Eğer kanoya meraklıysanız Çoruh Nehri, akıntılı sularıyla sizi bekliyor. Buradaki yolculuk kadar, Bayburt dönerinin lezzeti de hafızanıza kazınacak. Macera istiyorsanız, Soğanlı Dağları’na doğru çıkmanızı öneririm. Sisler arasına saklanmış yaylalar sizi büyüleyecek. Hava uygunsa kıvrımlı yoldan Uzungöl’e doğru uzanabilirsiniz.

 

Mehmet YAŞİN

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster