Foto GaleriGündemŞoke eden korona araştırması: Zararı faydasından fazla çıktı!

Şoke eden korona araştırması: Zararı faydasından fazla çıktı!

4 / 8 Şoke eden korona araştırması: Zararı faydasından fazla çıktı!
07 Şubat 2022 - 15:24

İNSANLAR SAĞLIK RİSKLERİNDEN VE MALİYETLERİNDEN KAÇINMAK İÇİN GÖNÜLLÜ OLARAK HAREKETLERİNİ DEĞİŞTİRİYOR

Hopkins çalışmasının bulguları, Kanadalı ekonomist Douglas Allen’in Nisan 2021'de yayınladığı, karantinaların Kovid-19 ölümlerinin sayısı üzerinde çok az veya hiç etkisi olmadığı yönündeki sonuçlara ulaşan incelemeyi doğrulamış oldu. Allen çalışmasında gönüllü ve zorunlu tecritlerin etkileri arasında ayrım yapmış, vakalardaki ve ölümlerdeki değişikliklerin çoğunun arkasında insanların davranışlarındaki gönüllü değişiklikler olduğunu bulmuştu. Hopkins çalışmasının ortak yazarlarından Danimarkalı ekonomist Jonas Herby ayrıca Ocak 2021'de yaptığı bir incelemede, gönüllü davranış değişikliklerinin pandeminin büyümesini sınırlamada etkisinin, zorunlu önlemlerden 10 kat daha büyük olduğunu sonucuna ulaşmıştı.

20 yıldan fazla bir süre önce ekonomist Tomas Philipson, bireylerin bulaşıcı hastalık salgınlarına tepki olarak davranışlarını nasıl değiştirdiklerini incelemişti. İnsanlar, sağlık risklerinden ve maliyetlerinden kaçınmak için gönüllü olarak hareketlerini değiştiriyor, hastalığın yayılmasını kontrol altına almak adına alınan karantinalar gibi halk sağlığı talimatlarına da yanıt veriyorlardı. Kovid-19 salgını başladığında bireyler, hastaneler ve diğer işletmeler, daha hükümetler hastalığın yayılmasını sınırlamak adına genelgeler çıkarmadan önce harekete geçmişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster