Foto GaleriGündemŞoke eden korona araştırması: Zararı faydasından fazla çıktı!

Şoke eden korona araştırması: Zararı faydasından fazla çıktı!

3 / 8 Şoke eden korona araştırması: Zararı faydasından fazla çıktı!
07 Şubat 2022 - 15:24

KARANTİNALARIN ETKİSİ ÜZERİNE İLİŞKİN ARAŞTIRMALAR BİRBİRİYLE ÇELİŞİYOR

Hürriyet'teki habere göre; Binlerce çalışmayı gözden geçiren yazarlar, içlerinden analize değecek kadar güvenilir ve yeterince ilgili verilere sahip olan 34’ünü seçti. Çalışmaların ulaştığı sonuçlar birbiriyle çelişir şekildeydi. Bazı çalışmalar, karantinaların ölüm oranı üzerinde istatistiksel olarak anlamlı bir etkisi olmadığını bulurken diğer araştırmalar sokağa çıkma yasağı ve ölüm oranı arasında kayda değer bir negatif ilişki bulmuştu. Ancak karantinalar ve ölüm oranı arasında önemli bir pozitif ilişki, yani karantinaların aslında Kovid-19'dan kaynaklanan ölümleri artırdığını bulan çalışmalar da vardı.

Yazarlar, aynı soruyu ele alan birden fazla çalışmanın sonuçlarını birleştiren ve ortak bir sonuç çıkarmak için havuzlanmış verileri kullanan istatistiksel bir teknik olan bir meta-analizi kullanarak, karantinaların Kovid-19 ölüm oranları üzerinde önemli bir etki göstermediğini buldular. Yazarların ifadesiyle kapanmaların etkisi 'yok denecek kadar azdı'.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster