Foto GaleriGündemYapay zekâ sayesinde ortaya çıkan 5 yeni meslek

Yapay zekâ sayesinde ortaya çıkan 5 yeni meslek

7 / 7 Yapay zekâ sayesinde ortaya çıkan 5 yeni meslek
20 Mart 2024 - 14:53

5. Yapay zekâ etik sorumlusu

Robert Half'a göre Etik Görevlileri, yapay zekânın işe alım sürecinde kullanımının ya da çalışanlar üzerindeki diğer etkilerinin adil ve dengeli olmasını sağlayacak.

Robert Half'ın internet sitesinde yer alan bir tahmine göre, geçmiş verilerin 30 ila 40 yaşındaki beyaz erkeklere avantaj sağlama eğiliminde olduğunu bilerek, işe alım sürecinde bir yapay zekâ kullanıldığında ne gibi önyargıların ortaya çıkabileceğini değerlendirmek bir kullanım olabilir.

Altı Avrupa ülkesinden bir grup uzmanın oluşturduğu SHERPA projesi, AB Yapay Zekâ Yasası öncesinde, Avrupa Birliği'nin "kuruluşlarda yapay zekâ etiğini denetlemek" için Yapay Zekâ Etik Görevlilerini işe almasını ve uygulamaya koymasını tavsiye etti.

Projenin araştırmaları, Yapay Zekâ Etik Görevlilerinin, yapay zekâ sistemlerinin kullanımı konusunda tavsiyelerde bulunurken "bilimsel ve teknik anlayışı etik ve insan hakları farkındalığı ile birleştiren" dahili pozisyonlar olması gerektiğini öne sürdü.

Onlara göre, bu rol bağımsız olmalı ve bir zarar söz konusu olduğunda bunu dile getirebilmeli.

Bu rolün, Avrupa Komisyonu, Parlamentosu ve diğer organlar çerçevesinde halihazırda mevcut olan Veri Koruma Görevlisi veya Baş Etik Görevlisi pozisyonlarına benzemesi bekleniyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster