Foto GaleriGündemYapay zekâ sayesinde ortaya çıkan 5 yeni meslek

Yapay zekâ sayesinde ortaya çıkan 5 yeni meslek

5 / 7 Yapay zekâ sayesinde ortaya çıkan 5 yeni meslek
20 Mart 2024 - 14:53

3. Yapay zekâ ile siber güvenlik analisti

Yapay Zekâ Mühendisi gibi, Siber Güvenlik Analisti/Güvenlik Operasyonları Analisti de LinkedIn'in 2024 tahminlerine göre Avrupa'da en hızlı büyüyen mesleklerden biri.

Bu durum özellikle Almanya, İtalya, İsveç ve Hollanda'da geçerli.

Siber güvenlik analistleri, güvenlik standartlarını uygulamaya koyar, risk faktörlerini belirler ve değerlendirir, ve şirketleri veya kuruluşları dış siber saldırılardan korumak için şirket veya kuruluşlardaki güvenlik açıklarını ortaya çıkarır.

Protiviti'den Sebastian Mayer, bu mesleğin yapay zekâ sayesinde ortaya çıkan yeni bir meslek olmadığını, ancak yapay zekâ konusunda geçmişi olanların avantajlı olacağını söyledi.

Mayer yaptığı açıklamada, "Yapay zekâya bildirilen büyük miktarda verinin yetkisiz ellere geçme riski her zaman vardır." dedi ve ekledi:

"Yapay zekâ, siber güvenliği temelden değiştirmeyecek... ancak güvenlik unsurlarını dikkate alan yapay zekâ geliştiricileri özellikle talep görecek".

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster