Foto GaleriGündemTürk vatandaşlarının Schengen krizi bitmiyor: Vize çilesi!

Türk vatandaşlarının Schengen krizi bitmiyor: Vize çilesi!

8 / 9 Türk vatandaşlarının Schengen krizi bitmiyor: Vize çilesi!
09 Şubat 2024 - 15:10

"TÜRK VATANDAŞLARININ VİZE TALEPLERİ ÖNEMLİ ÖLÇÜDE ARTTI"

Randevu alma sistemine gelince, konunun hassasiyeti nedeniyle bot ve benzeri dolandırıcılıkların önlenmesi için IT güvenlik sistemleri bulunmaktadır. Ayrıca iDATA ile gerekli tüm güvenlik kontrollerini düzenli olarak yapıyor ve yakın koordinasyon içerisinde çalışıyoruz.

2023 yılında Türk vatandaşlarının vize talepleri sadece İtalya için değil, tüm AB üyesi ülkeler için önemli ölçüde arttı. Yoğun talep nedeniyle randevular ne yazık ki çok hızlı alınıyor ve pek çok kişinin boş kontenjan bulamadığı da bir gerçek. Bu durumun bilincinde olarak, İtalya olarak 2023 yılı boyunca vize ofislerimizin işleyebileceği başvuru sayısını artırmak amacıyla kadromuzu istikrarlı bir şekilde artırdık ve belirttiğim gibi kadromuzu daha da artırmayı planlıyoruz."

Fransa, Hollanda, İsveç, Avusturya, Çekya gibi AB ülkelerinin vize işlemleriyle ilgilenen VFS Global'de de vize sıkıntısını yaşandığını görmek mümkün.

Örneğin; Hollanda için vize randevusu almak istenildiğinde "Üzgünüz, şu an için uygun randevu bulunamamaktadır. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz." ibaresi karşınıza çıkıyor. Bu yoğunluğa ilişkin sorularımı yönelttiğim VFS yetkilileri ise yanıt vermedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster