Foto GaleriGündemTürk vatandaşlarının Schengen krizi bitmiyor: Vize çilesi!

Türk vatandaşlarının Schengen krizi bitmiyor: Vize çilesi!

3 / 9 Türk vatandaşlarının Schengen krizi bitmiyor: Vize çilesi!
09 Şubat 2024 - 15:10

VİZE ÜCRETLERİNİN ARTMASI TALEBİ

Habertürk'ten Merve Elmacı'nın haberine göre; Zor bulunan randevular, ret oranlarının artışı, kısa süreli verilen vizeler gündemden düşmezken, geçtiğimiz günlerde Avrupa Komisyonu 2024 yılında Schengen vizesi ücretinin artırılması için teklif sundu.

Teklif onaylanırsa Schengen başvuru ücreti yetişkinler için yüzde 12'lik artışla 80 Euro'dan 90 Euro'ya, çocuklar için ise 40 Euro'dan 45 Euro'ya yükselecek. Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Ermenistan, Makedonya, Moldova, Karadağ, Rusya, Sırbistan, Ukrayna ve Gürcistan vatandaşları vize başvurusu için 35 Euro ödüyor.

Türk medyasında da yaşanan vize çilesi sıkça gündeme geliyor, hatta son günlerde vize randevularının karaborsaya düştüğü iddiası da ortaya atıldı. Bu konuda kurumlardan resmi bir açıklama gelmeyince aracı kurumlara, ilgili büyükelçiliklere ve konsolosluklara iddiaları ve randevu sorunun ne zaman çözüleceği soruldu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster