Foto GaleriGündemTikTok, Suriyeli çocuklara yapılan yardımlardan gelir sağlıyor!

TikTok, Suriyeli çocuklara yapılan yardımlardan gelir sağlıyor!

2 / 8 TikTok, Suriyeli çocuklara yapılan yardımlardan gelir sağlıyor!
12 Ekim 2022 - 14:40

BBC'nin yürüttüğü bir araştırma, video paylaşım sitesi TikTok'un mülteci kamplarında yaşayan yüzlerce Suriyeliye yapılan bağışlara yüzde 70'e varan oranda el koyduğunu ortaya çıkardı.

Mona Ali Al Karim ve altı kızı her gün TikTok'ta canlı yayınlar yaparak izleyenlere kendilerine sanal hediyeler yollamaları için yalvarıyor.

Çadırlarında yere oturup saatlerce kameraya bakarak bildikleri birkaç İngilizce cümleyi tekrarlıyorlar:

"Lütfen beğenin, lütfen paylaşın, lütfen hediye yollayın."

Mona'nın eşi bir hava saldırısında hayatını kaybetmiş. Mona şimdi görme engelli kızı Şarifa'nın ameliyatı için TikTok canlı yayınları üzerinden gerekli parayı toplamaya çalışıyor.

Mona ve ailesinin istediği hediyeler aslında sanal, ancak bu hediyeler gerçek parayla satın alınıyor ve daha sonra sosyal medya uygulamasından nakit para olarak çekilebiliyor.

Canlı yayınları izleyenler birkaç sent tutarındaki güllerden de hediye edebiliyor, 500 dolar tutarındaki bir aslan ya da kainat animasyonunu da.

Mona ve ailesi TikTok üzerinden bağış talebinde bulunan yüzlerce aileden biri. Bu yıl içinde dünya genelinde çok sayıda benzeri video görülmeye başlandı. Bazıları bunların bir para tuzağı olduğunu düşünürken, bazıları da desteklerini esirgemedi.

TikTok ünlüsü İngiliz Keith Mason örneğin bir aileye 330 dolar bağışta bulundu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster