Foto GaleriGündemTikTok, Suriyeli çocuklara yapılan yardımlardan gelir sağlıyor!

TikTok, Suriyeli çocuklara yapılan yardımlardan gelir sağlıyor!

6 / 8 TikTok, Suriyeli çocuklara yapılan yardımlardan gelir sağlıyor!
12 Ekim 2022 - 14:40

Canlı yayın bittikten sonra Suriye'deki hesapta 33 dolar birikmiş görünüyordu. Yani TikTok yapılan bağışın yüzde 69'una el koymuştu.

Yaptığımız denemenin ardından yerel bir para transferi bürosundan paramızı çekmeye gittik. Burada da yüzde 10'luk bir kesinti yapıldı. TikTok aracısı Hamid de kalan paranın yüzde 35'ini komisyon olarak kendisine ayırdı.

Bu durumda yaptığımız 106 dolardan geriye yalnızca 19 dolar kaldı. Birçok aileye canlı yayınların ardından bu kadar para dahi verilmiyor.

Access Now isimli dijital haklar örgütünden Marwa Fatafta, saatler süren canlı yayınların TikTok'un "platform üzerinde küçük yaştakilerin zarar görmesini ve sömürüsünü engelleme" taahhüdüne aykırı olduğunu söylüyor.

Sömürüye dayalı dilencilik

TikTok'un çocuk koruma politikalarını ne kadar ciddiye aldığını test etmek için çocukların platform üzerinde bağış dilendikleri 30'dan fazla hesabı şikâyet ettik. TikTok bu hesapların hiçbirinin herhangi bir hak ihlâlinde bulunmadığı yanıtını verdi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster