Foto GaleriTeknolojiTartışmalar alevlendi: Yapay zekanın duyguları olabilir mi?

Tartışmalar alevlendi: Yapay zekanın duyguları olabilir mi?

8 / 8 Tartışmalar alevlendi: Yapay zekanın duyguları olabilir mi?
14 Haziran 2022 - 16:32

İngiliz Economist dergisine konuşan Google mühendisleri, "giderek daha fazla akıllı bir şeyle konuşuyormuş" hissi veren Lamda'nın yeteneklerini överken, kodlarının hisleri olduğunu kastetmedikleri açık.

Gabriel, "Bu sistemler milyonlarca farklı cümle alışveriş biçimini taklit ediyor ve herhangi bir konuda çeşitlemeler yapabiliyor. Onlara bir "dondurma dinozorunun" nasıl bir şey olduğunu sorarsanız, erime ve kükreme hakkında metinler üretebilirler..." diyor ve ekliyor: "Lamda, karşısındaki kullanıcının yönlendirmesi ve sorularının oluşturduğu kalıbı takip etme eğilimindedir."

Google sözcüsü Gabriel, yüzlerce araştırmacı ve mühendisin Lamda ile görüştüğünü ancak şirketin bilgisi dahilinde "bu denli geniş kapsamlı iddialarda bulunan veya Blake'in yaptığı gibi Lamda'yı insanlaştıran başka kimsenin olmadığını" da sözlerine ekledi. Bazı yapay zeka ahlak bilimciler, Lemoine gibi bir uzmanı ikna edebilecek düzeyde zeki bir makineye sahip şirketlerin, kullanıcılara karşı daha şeffaf olması gerektiğini savunuyor.

Buna göre şirketlerin kullanıcıları bir makineyle konuşmaları durumunda bilgilendirmesi gerekiyor. Ancak Lemoine, Lamda'nın sözlerinin kendi başına anlamlı olduğunu düşünüyor. Blog yazısında, "Bilimsel terimlerle düşünmek yerine, Lamda'yı yürekten konuştuğu gibi dinledim. Umarım sözlerini okuyan diğer insanlar da benim duyduğum şeyi duyarlar" diyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster