Foto GaleriTeknolojiTartışmalar alevlendi: Yapay zekanın duyguları olabilir mi?

Tartışmalar alevlendi: Yapay zekanın duyguları olabilir mi?

7 / 8 Tartışmalar alevlendi: Yapay zekanın duyguları olabilir mi?
14 Haziran 2022 - 16:32

Lemoine'i insan duygularını bilgisayar kodu ve büyük veri tabanları tarafından oluşturulan kelimelere yansıtarak insan biçimcilikle (antropomorfizmle) suçlayanlar da var. Stanford Üniversitesi'nden Prof. Erik Brynjolfsson, konuyla ilgili Twitter paylaşımında, Lamda gibi sistemlerin duyarlı olduğunu iddia etmenin "bir gramofondan ses duyunca efendisinin (aletin) içinde olduğunu düşünen köpeğin modern eşdeğeri" olduğunu belirtti.

Santa Fe Enstitüsü'nde yapay zeka üzerine çalışan Prof. Melanie Mitchell ise "İnsanların yalnızca en sığ işaretlerle bile *sonsuza dek* insan biçimciliğe (antropomorfizme) yatkın olduğu biliniyor (bkz. Eliza). Google mühendisleri de insan ve bundan muaf değil" dedi.

Eliza, erken dönem doğal dil işleme programlarından biriydi. Popüler versiyonları, tıpkı bir psikolog gibi düz cümleleri soruya dönüştürebiliyordu. Hatta bazıları onunla akıcı bir şekilde sohbet edebildiğini söylüyordu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster