Foto GaleriYaşamSoğuk havalarda kalp krizi riski artıyor

Soğuk havalarda kalp krizi riski artıyor

3 / 5 Soğuk havalarda kalp krizi riski artıyor
13 Aralık 2022 - 10:52

Vücut ısısısın 35 Co altında olması hipotermi olarak adlandırıldığını ifade eden Prof. Dr. Kuroğlu, şunları ekledi:

“Vücudun iç ısısının normal tutulması için gereken enerjinin üretilememesi sonucu ortaya çıkar. Ölümcül bir durum olup kişide titreme, uyku hali, hareketlerde yavaşlama, bilinç bulanıklığı koordinasyon eksikliği gibi ön bulgulara neden olur ve sonunda kalp yetmezliğine bağlı ölüm gelişebilir. Çocuklar ve yaşlılar özellikle daha riskli grubu oluştururlar.

Hava sıcaklığındaki düşüşün yanı sıra yağmur, kar ve özellikle rüzgar vücut çevresindeki koruyucu sıcak havayı dağıtarak vücut ısısının daha hızlı düşmesine neden olur. Ayrıca havanın nemli olması da kuru olmasına göre vücut ısısının kaybını hızlandırır. Vücut ısısını korumak için tek kat kalın giysiler yerine iç içe birkaç giysinin giyilmesi önemlidir. Vücut ısısı baş bölgesinden de kaybedilebildiği için şapka ve atkının kullanılması da önerilmektedir. Ek olarak eller ve ayaklar daha hızlı soğuyacağından daha sıkı korunmalıdır. Soğuk havalarda dış ortamlarda alkol içilmemesinde fayda vardır. Alkol başlangıçta cilt damarlarında genişlemeye bağlı olarak bir sıcaklık hissi oluşturur ancak sonrasında hızla yaşamsal organlarda ısı kaybına neden olur.” 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster