Foto GaleriYaşamSoğuk havalarda kalp krizi riski artıyor

Soğuk havalarda kalp krizi riski artıyor

2 / 5 Soğuk havalarda kalp krizi riski artıyor
13 Aralık 2022 - 10:52

Soğuk havalarda dışarıda olanların aşırı efordan kaçınmaları, kar küreme gibi ağır işler yaparken dikkatli olmaları gerektiğini söyleyen Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Nuri Kuroğlu, “Rüzgarlı havalarda yağmura veya kara karşı yürümek bile kalp hastalığına bağlı göğüs ağrılarını veya kalp krizlerinin tetikleyebilir. Hava sıcaklığında görülen her yüzde 10’luk azalma kalp krizi riskinde yüzde 7 artışa yol açar.

Ciltte bulunan bazı reseptörlerin ve sempatik sinir sisteminin uyarılması, ayrıca kandaki pıhtılaşmanın artması krizlere neden olmaktadır. 100 bin kişinin dahil edildiği bir çalışmada ocak ayında, ağustos ayına göre kan basıncında yükselme ve obezitenin bir göstergesi olan bel çevresinde artma söz konusu. Buna neden olarak yaz aylarındaki aşırı sıcakların vücut damarlarında genişlemeye ve terlemeye neden olarak kan basıncını düşürmesi gösterilmektedir” diye konuştu. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster