Foto GaleriGündemSalgının inşa edeceği yeni dünya düzeni

Salgının inşa edeceği yeni dünya düzeni

18 / 18 Salgının inşa edeceği yeni dünya düzeni
31 Mart 2020 - 11:06

Washington DC'deki Georgetown Üniversitesi’nden Shanta Devarajan ise, “salgın sona erdiğinde, küresel ticaret devam edecek ve daha da güçlenecek”, diyor. Tedarik zincirindeki aksaklıkların geçici olacağını, diğer yandan lojistik alanında yeniliklerin ve atılımların beklenmesi gerektiğini söylüyor.

Devarajan, “bu salgın birçok ülkeyi sosyal politikalarını, özellikle sosyal koruma ve sağlık hizmetlerini yeniden gözden geçirmeye zorluyor”, diyor.

Uluslararası ölçekte, siyaset ilişkilerde, küresel düzende neler olabilir..? Bu sorunun cevabını araştırmak için erken olsa da, konuşulanlar arasında ABD'nin küresel liderliğinin sorgulanması önde geliyor. Avrupa’daki müttefiklerine danışmadan kapılarını kapatması, sadece kendisine yönelik önlemleri öne çıkarması ve dünya liderliği fırsatını bu şekilde bir kez daha kullanmaması, Donald Trump’ın zaten oldukça düşük seviyedeki uluslararası saygınlığını iyice bitirecek. Bazı senaryolara göre Washington yönetimi küresel liderliğini kaybedebilir. Çin gibi aktörler bu süreçte kendi küresel rollerini yeniden konumlandırarak yeni liderlik için daha sert manevralar yapabilir. Diğer yandan,

uluslararası kurumların kapasite ve krizle baş etme konusunda zayıflıkları nedeniyle yeniden yapılandırılmaları söz konusu olabilir. Elbette bütün bu senaryolar yeni bir politik küresel düzenin önünü açabilir. Umarız bu süreçte açılacak olan Pandora’nın Kutusu’nun kapağı olmaz.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster