Foto GaleriGündemSalgının inşa edeceği yeni dünya düzeni

Salgının inşa edeceği yeni dünya düzeni

13 / 18 Salgının inşa edeceği yeni dünya düzeni
31 Mart 2020 - 11:06

Üretim sürecinde fabrikalardaki makinelerde siber-fiziksel sistemlerin kullanılması demek insanlardan neredeyse bağımsız olarak kendi kendilerini koordine ve optimize ederek üretim yapabilecek aakıllı fabrikalar” anlamına geliyor. Eğer Endüstri 4.0 stratejisi gerçekleşirse üretim süresi, maliyetler ve üretim için ihtiyaç duyulan enerji miktarı azalacak, üretim miktarı ve kalitesi artacak. Bu sürecin post-pandemide daha süratli ve yaygın şekilde etkinlik alanı geliştirmesi bekleniyor.

Mavi Yakalı çalışanların da otomasyon sistemlerinin daha entegre hale gelmesiyle nitelik değiştireceği bir evren bu. Robotların ve yapay zekanın her sektörde daha aktif ve yayılım alanı bulacağı iş evreninde bundan en fazla yararlanacak alan tedarik zincirleri olacak.

BBC Focus dergisi geleceğin dünyasına yönelik projeksiyonunda İsveç tarzı yaşam biçimini örnek veriyor ve “inovasyon” konusunda pek mahir İsveçlilerin örnek alınması gerektiğini söylüyor. Örnek alınması gereken durum, korona virüsle mücadele biçimi ve sosyal mesafelerin korunması. Bu yaşam biçiminin sosyal bir norm olmakla beraber geleceğin toplumuna ilişkin önemli ipuçları barındırdığını da belirtiyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster