Foto GaleriYaşamSaat saat faciaya yolculuk: Kaza gecesi Paris'te neler yaşandı?

Saat saat faciaya yolculuk: Kaza gecesi Paris'te neler yaşandı?

8 / 14 Saat saat faciaya yolculuk: Kaza gecesi Paris'te neler yaşandı?
31 Ağustos 2022 - 13:40

Prenses Diana ve Dodi, kaza öncesi otelden ayrılmaya hazırlanıyor

San Francisco'da bir gece kulübünün müdürü olan Poer, "Onu hiç aşırı sarhoş görmedim. Hatta birkaç kez beni eve bıraktı. Hiç endişelenmedim." diyor.

Saat 00:19: Dodi ve Diana otelin arka girişinde güvenlik görevlileriyle konuşuyor. Ritz Otel'in güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde Dodi'nin kolunu Diana'nın beline doladığı görülüyor.

00:20: Çift, Ritz'i arka kapıdan terk ediyor ve Mercedes'e biniyor. Diana siyah ceket ve kuşaklı beyaz pantolon giymiş. Saçları özenle taranmış ve kırmızı ruj sürmüş. Dodi, ten rengi bir ceket ve gri bir gömlek giymiş.

Otel kamerasında arka giriş kapısında paparazi olduğu görünmüyor. Ancak peşinde paparaziler olan Mercedes, Rue Cambon'dan aşağı doğru ilerler ve Rue de Rivoli'ye döner.

Place de la Concorde'a vardığında, dikilitaşın yanından sola döner. Seine kıyısına giderken sağda Champs-Elysees ve Arc de Triomphe'nin manzarası görünür.

Bazı fotoğrafçılara göre Paul, tehlikeli bir şekilde araç kullanıyor. Jacques Langevin, fotoğrafçı arkadaşlarının kendisine Place de la Concorde'da kırmızı ışıkta durduklarında, Mercedes'in ışık yeşile dönmeden önce yüksek gazla ilerlediğini söylediğini aktardı.

Liberation gazetesine konuşan fotoğrafçı, "Mercedes tehlikeli bir şekilde savruluyordu ve sürücü kontrolü kaybetmiş görünüyordu" diyor.

"Emniyet kemeri takmıyorlardı"

Araçtaki Diana ve Fayed emniyet kemeri takmıyor. Sadece ön yolcu koltuğunda oturan koruma Rees-Jones'un kemer taktığı görünüyor.

Nehir boyunca ilerleyen Mercedes, Cours de la Reine'den aşağı iniyor, ardından tünele yaklaşılan Cours Albert 1'e çıkıyor.

00:25: Mercedes, muhtemelen kalabalık Place de l'Alma'da trafikten kaçınmak için 200 metre uzunluğundaki tünele giriyor. Parlak şekilde aydınlatılan tünelde yol hafifçe sağa, sonra sola sapar; sonra düz devam eder.

Buradaki hız sınırı 50 km. Bir taksi şoförü Jacques Gaulthier bir keresinde saatte 70 km hızla tüneli denediğini ve korktuğunu söylüyor. "Bu şey dar ve tehlikeli. Hızlı almak için deli olmak gerekir." dedi. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster