Foto GaleriYaşamSaat saat faciaya yolculuk: Kaza gecesi Paris'te neler yaşandı?

Saat saat faciaya yolculuk: Kaza gecesi Paris'te neler yaşandı?

5 / 14 Saat saat faciaya yolculuk: Kaza gecesi Paris'te neler yaşandı?
31 Ağustos 2022 - 13:40

İngiltere Prensi Charles ve eşi Prenses Diana 7 Kasım 1985

"Diana'nın bir şey olacağı endişesi vardı"

22:08: O gece Diana ve Dodi'ye şoförlük yapacak olan Ritz'in iki numaralı güvenlik görevlisi Henri Paul, saat 22:00'de cep telefonuyla çağrıldıktan sonra otele gelir. Kendi arabasını dışarı park eder, birkaç kişiyle sohbet eder. Handley-Greaves'a anlatılana göre o "ayıktı, alkol kokmuyordu ve yürüyüşü düzgündü."

Paul, iki saatini lobi alanında geçiriyor. Otelin barına giriyor ve diğer iki güvenlik görevlisiyle birlikte bir masaya oturuyor. Barda güvenlik kamerası yok ama hem Handley-Greaves hem de Al Fayed ailesinin sözcüsü Michael Cole, otel personeliyle yapılan görüşmelerde Paul'ün içki içtiğine dair bir bulguya rastlanmadığını söyledi.

00:07: Akşam yemeğinden sonra, Diana ve Fayed paparazilerle ilgili konuşur. Handley-Greaves, "prensesin bir şey olacağı endişesi" olduğunu anlattı. Diana, koruması Trevor Rees-Jones'a, "motosiklet sürücülerinin düzensiz sürüşlerinden dolayı araçların altında kalabileceği" endişesini dile getirdi.

Diana ve Fayed, Arc de Triomphe'un hemen yakınında, Champs-Elysees'de sahibi olduğu bir daireye gitmeyi planladılar. Paparazilerin dışarıda olduğunu bildiklerinden, Range Rover ve Mercedes olmak üzere iki "tuzak araç" kullanmaya karar verdiler. Ritz'in ana girişinin dışına park edilen Range Rover'ın direksiyonunda Fayed'in normal şoförü vardı.

Bir Mercedes kiraladılar. Etoile limuzin şirketinden kiralanan siyah araba, kusursuz sürüşüyle tanınıyor, ancak ağırlığı nedeniyle trafiğe girip çıkmak için en iyi otomobil olmadığı biliniyor.

Şoför olarak Paul evden geri çağrıldı. Fransa'nın Brittany bölgesinden olan 41 yaşındaki Paul'un zırhlı Mercedes'i kullanmak için Almanya'da özel eğitim aldığı kaydedildi. Polis, Paul'ün arabayı kullanmak için özel ehliyete sahip olmadığını söylerken Al Fayed ailesi bunu reddediyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster