Foto GaleriEkonomiParaya damga vuran kadınlar

Paraya damga vuran kadınlar

4 / 8 Paraya damga vuran kadınlar
27 Eylül 2019 - 15:15

Janet Yellen – Fed’in ilk kadın Başkanı

1 Şubat 2014’de Bernanke’den Fed Başkanlığı görevini devalan Yellen, Amerikan Merkez Bankası’nın (Fed) ilk kadın başkanı oldu.

Senato'dan çıkan sonuçtan memnuniyetini dile getiren dönemin Başkanı Barack Obama, Janet Yellen'ı ''ekonomi ve mali konularda politika üretmenin temel nedeninin Amerikan işçisinin ve ailesinin hayatını, işini ve yaşam standartlarını iyileştirmek olduğunu bilen'' bir kişi olarak tanımlamıştı.

Yellen'ın dört yıllık döneminde, işsizlik yüzde 6.7'den yüzde 4.1'e inerken, enflasyon düşük kaldı. Bir yandan, Yellen, kriz dönemi teşvikleri, finans piyasalarını veya ekonomik büyümeyi fazla etkilemeksizin azaltmaya başladı.

Aslen New York'lu olan Janet Yellen, eski Amerikan Başkanı Bill Clinton'ın Ekonomik Danışmanlar Konseyi'nin başkanığını yürütmüş ve California Üniversitesi, Berkeley kampüsünde ekonomi profesörlüğü yapmıştı.

Senato'daki oylamadan önce yapılan konuşmalarda çok sayıda senatör Janet Yellen'ın işsizlik konusundaki hassasiyetinden övgüyle bahsetti.

Yellen'ın koltuğunu devralanJerome Powell ise Yellen'ın Fed'in tarihinde gördüğü en kaliteli başkan olduğunu belirtti. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster