Foto GaleriEkonomiParaya damga vuran kadınlar

Paraya damga vuran kadınlar

2 / 8 Paraya damga vuran kadınlar
27 Eylül 2019 - 15:15

Christine Lagarde- İlk kadın IMF ve AMB başkanı

31 Ekim’de Mario Draghi’den boşalacak koltuğa geçecek isim Christine Lagarde 8 sene süreyle Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanlığı görevinde kaldı ve IMF’in ilk kadın başkanı oldu.

1956 yılında Paris'te doğan Lagarde, Paris X Üniversitesi'nde hukuk fakültesini bitirdikten sonra siyaset bilimi yüksek lisansı yaptı. Lagarde Bir süre özel sektörde görev aldıktan sonra Fransız hükümetinde 2005 yılında Ticaret Bakanı oldu.

Lagarde, kısa bir dönem Tarım ve Balıkçılık Bakanlığını yürütmesinin ardından 2007 yılında bir G7 ülkesinde Finans ve Maliye Bakanı olan ilk kadın oldu.

2008 Aralık ayında Avrupa Birliği'nin Ekonomik ve Mali İşler Konseyi Başkanı oldu.

2011 yılında ise, IMF başkanlığına seçilen Lagarde, 2016 yılında tekrar bu görevi üstlendi.

Lagarde 31 Ekim’de Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanlığı görevini devaralacak.

Görevde olduğu süre boyunca Lagarde uzlaşı yeteneği ile ön plana çıkarak kendisine şüpheyle yaklaşan bir çok insana karşı ekonomik yeterliliklerini sergiledi. Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaube Christine Lagarde'ın mali kriz sonrası IMF'nin başında kararlı ve istikrarlı bir şekilde durduğunu ve kriz yönetimi konusunda örnek bir yönetim sağladığını söyledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster