Foto GaleriGündemOmikron, çocuklarda bu belirtiyle ortaya çıkıyor!

Omikron, çocuklarda bu belirtiyle ortaya çıkıyor!

5 / 5 Omikron, çocuklarda bu belirtiyle ortaya çıkıyor!
12 Ocak 2022 - 16:02

Çocuğumun bağışıklığını nasıl güçlü tutabiliriz? Hangi besinleri tercih etmeliyiz?

Çocuklarımıza güçlü bir bağışıklık sağlayabilmek için beslenmesinin sağlıklı ve dengeli olması, özellikle kahvaltının düzenli yapılması ve ana besin öğelerinin eksiksiz sağlanması, vitaminlerin desteklenmesi, bazı eser elementlerin verilmesi, yeterince su ve sıvı alımının sağlanması önemlidir.

Bağışıklık sisteminin düzenli ve dengeli çalışmasında bilimsel çalışmalarla desteklenmiş vitaminler D Vitamini, C Vitamini ve Çinko elementidir.

D vitamini güneş ışınlarından elde ettiğimiz için özellikle kış dönemlerinde düzeyinde azalma gözlenir. Bu nedenle bir yaş altında günde 400 IU, 1-12 yaş arasında da 600 IU D vitamini desteğini önemsiyoruz. Bunun gibi destekleri kullanırken mutlaka takibinde olduğunuz çocuk hekiminin önerdiği destekleri, önerdiği dozlarda almalısınız.

Düzenli beslenmede eğer çocuğunuzda herhangi bir besine karşı alerjisi yoksa yaşına uygun olarak; hayvansal proteinler yani tavuk, balık, kırmızı et, yoğurt, peynir gibi fermente süt ürünlerini veya bitkisel protein kaynağı olarak yeşil ve kırmızı mercimek başta olmak üzere baklagilleri, hem yüksek protein hem zengin B vitamini içeriği ile yumurta şu sıralar sık sık yenilmesi gereken besinlerdir. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilinen C vitamini, portakal, limon, greyfurt, kivi gibi taze meyveler ile maydanoz, brokoli, yeşil biber ve enginarda bolca bulunur. Yine bağışıklık sistemini destekleyen çinko, selenyum gibi maddele badem, kabak çekirdeği, ay çekirdeği gibi kuruyemişlerden sağlanabilir.

Dengeli bir bağışıklık sistemi için;

Sağlıklı beslenme ile birlikte düzenli bir günlük yaşam,
Huzurlu ve düzenli bir aile yapısı,
Endişeden ve stresten uzak bir yaşam,
Uyku rutininin düzeni bağışıklığı destekler.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster