Foto GaleriGündemOmikron, çocuklarda bu belirtiyle ortaya çıkıyor!

Omikron, çocuklarda bu belirtiyle ortaya çıkıyor!

2 / 5 Omikron, çocuklarda bu belirtiyle ortaya çıkıyor!
12 Ocak 2022 - 16:02

Kovid-19, 2 yıldan uzun bir süredir aramızda olsa da hala etkilerinin değişkenliği, varyantların ortaya çıkma sürecindeki farklılıklar nedeniyle beraberinde birçok soruyu getiriyor. Bu nedenle neler yapılması, nasıl bir korunma yönteminin izlenmesi gerektiğini Sabah'tan Gökçen Kökden ve Aybike Şahin'e, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Lale Seren anlattı. Üstelik Omikron varyantının hızlı yayılımına ve çocuklar arasında risk oluşturma sebeplerine dikkat çekti.

Çocukların Omikron varyantı ile ilgili taşıdığı riskler nelerdir?

Omikron varyantı İlk olarak 11 Kasım 2021'de Botsvana'da ve 14 Kasım 2021'de Güney Afrika'dan rapor edildi. Dünya Sağlık Örgütü'nün varyantlar listesine eklenen beşinci varyant oldu. (Alfa, Beta, Delta, Gama ve Omikron)

Virüsün mutasyona uğraması ile oluşan varyant kısa sürede aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 110'dan fazla ülkede görüldü. Dünya Sağlık Örgütü, Omikron varyantının yayılımının diğerlerinden daha hızlı olması nedeniyle küresel riskin "çok yüksek" olduğunu bildirdi. Delta varyantına nazaran Omikron'un 2-4 kat daha fazla bulaşıcı olduğu rapor edilmektedir. Ev içi diğer bireylere bulaşma, bir kez geçirilen Kovid-19 enfeksiyonunun yeniden enfeksiyon oranı da Omikron'da Delta'ya göre çok daha fazladır.

Omikron varyantı toplumda her yaştan insanı etkiliyor. Diğer varyantlardan farklı olarak çocuklar arasında daha hızlı yayılıyor. Omikron varyantının hızlı yayılımının ve çocuklar arasında risk oluşturma nedenleri arasında;

Maske ve mesafeye çocukların uyum gösterme oranlarının daha düşük olması

Topluca bir arada bulunulan ortamlarda temasın fazla olması şeklinde sıralanabilir.

Genç nüfusun daha hareketli olduğunu düşünürsek, virüsü ebeveynlerine taşıma risklerin de oldukça fazla olduğunu söyleyebiliriz.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster