Foto GaleriYaşamOkul yolunda 'komşu servis' tehlikesi!

Okul yolunda 'komşu servis' tehlikesi!

5 / 7 Okul yolunda 'komşu servis' tehlikesi!
26 Eylül 2023 - 12:20

2 BİNE YAKIN KORSAN SERVİS TAŞIMACILIK YAPIYOR

Sınar, "İstanbul'da 59 bin tahditli plakalı okul ve personel aracı var. Geçen senenin verilerine göre, bu sene de benzer rakamlar, 20 bine yakın okul servisi öğrenci taşımacılığı yapıyor. Komşu servisleriyle birlikte yüzde 10 desek, 2 bine yakın korsan servis İstanbul'da taşımacılık yapıyor demektir. Veliler mutlaka kayıtlı, şoförlerin belgesinin olduğu güvenlikli araçları tercih etsinler. Çocuklarımız bizim en kıymetli varlıklarımız, göz bebeklerimiz. Ne yazık ki İstanbul'un en çok Sultanbeyli, Tuzla, Esenyurt, Küçükçekmece, Pendik gibi ilçelerinde daha çok korsan servisleri görüyoruz. Biz devlet okullarında uygulanan tarifenin çok yüksek olduğunu düşünmüyoruz" şeklinde konuştu.

Korsan taşımacılık yapanlarla ilgili şikayetlerin olduğunu ifade eden Sınar, "Özellikle komşular, apartman görevlileri tarafından taşınan öğrenciler var, plakası kayıtlı olmayan araçlar var. Bunları sık sık görüyoruz, bize bildiriyorlar. Biz de bunları emniyet güçlerimize bildiriyoruz. Korsan yasası var, burada 60 gün araç bağlanıyor, 20 bin 340 lira da para cezası var" uyarısında bulundu. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster