Foto GaleriEkonomiMarketler için yeni çözüm: En düşük fiyat indirimi...

Marketler için yeni çözüm: En düşük fiyat indirimi...

6 / 9 Marketler için yeni çözüm: En düşük fiyat indirimi...
29 Eylül 2021 - 15:10

'EN DÜŞÜK FİYAT İNDİRİMİ BAZ ALINACAK'

Ticaret Bakanlığı'nın bu konuda yeni bir çalışması var. Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği'nde yeni bir değişiklik yapılıyor. Bu değişiklik de tasarıda. Bu yönetmelikte en büyük değişikliğe uğrayacak madde olan 14'üncü maddede, eskiden indirim oranı hesaplanırken ürünün bir önceki fiyatı esas alınıyordu. Satıcılar da önce fiyat yükseltip sonra indirim yaparak bu yöntemi kolayca uygulayabiliyordu. Yapılacak değişiklikle birlikte artık ürünün bir önceki değil, son bir ay içerisindeki en düşük fiyatı baz alınacak. İndirim oranı önceden serbest şekilde belirleniyordu, şimdi ise son bir ay içerisindeki en düşük fiyat göz önüne alınacak.

Diyelim bir ay içerisinde bir ürünü 20 TL'ye, 25 TL'ye sattın ve 18 TL'ye sattın. En düşüğü 18 TL olduğu için 18 TL üzerinden indirim yapılacak. İndirim aldatmacasının önüne geçmek için böyle bir önlem alındı. Bu kısmen yaşananların önüne geçecektir. Tabii ki esas olan ticari ahlâktır ve meslek odalarının bu konudaki kendi üyelerine denetimi esastır. Bir de bu tür işlemler parasal ceza getiriyor ama sadece para cezaları caydırıcı olmuyor. Bununla birlikte ticaretten mene giden hatta belki de hürriyeti mene giden birtakım cezai müeyyideler uygulanması gerekiyor. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster