Foto GaleriGündemMariupol’den tahliyeye Türkiye formülü!

Mariupol’den tahliyeye Türkiye formülü!

6 / 9 Mariupol’den tahliyeye Türkiye formülü!
06 Nisan 2022 - 08:26

BAKAN HULUSİ AKAR: OLUMLU GELİŞMELER BEKLİYORUZ

Mariupol'de 80 binden fazla insanın deniz yoluyla tahliyesi için Moskova ve Kiev yönetimlerinin anlaşması ve güvence vermesi durumunda, Türkiye’nin bu tahliyeyi hemen başlatabilecek şekilde hazır olduğu öğrenildi. Kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın, Rus ve Ukraynalı mevkidaşlarıyla yaptığı görüşmelerde deniz yoluyla tahliye için her türlü planlama yapıldı. Güvence verilirse, Türkiye’nin hazır tuttuğu gemilerin derhal hareket edeceği belirtildi. Tahliyede ağırlıklı sivil gemilerin kullanılması bekleniyor. Bir kaynak, “Azak Denizi’nde seyrüseferde sorun yok. Çok az dökülen mayınların da yerleri belli” dedi.

Hulusi Akar ise dün yaptığı açıklamada, “Kısa zamanda olumlu gelişmeler bekliyor, temenni ediyoruz. Başta vatandaşlarımız olmak üzere diğer ülke vatandaşlarının da emniyetle Türkiye’ye tahliyesini sağlamak için Rus ve Ukraynalı yetkililerle koordineli olarak çalışmalarımız devam ediyor” ifadesini kullandı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster