Foto GaleriEkonomiİlk dolar trilyoneri kim olacak

İlk dolar trilyoneri kim olacak

7 / 12 İlk dolar trilyoneri kim olacak
20 Şubat 2017 - 14:57

4-CARLOS SLIM HELU

*Yakın arkadaşları kendisine kısaca "Slim" (ince) diyor. Ama ne kendisi ne de serveti ince. O, milyarderlerin bile süper patronu olarak tanınıyor.

*Her dakika 200 bin peso harcasa, servetini yüz yılda bitirebilir (Meksika'da bir öğretmenin aylık geliri 6-8 bin peso aralığında).

* 2007'de adı duyulmaya başladı. 2010 yılında 22 milyar dolar birden kazanınca listede üst sıralara yükseldi.

* O da, küçük bir evde yaşıyor. Kendisine neden büyük bir ev almadığı sorulunca şu karşılığı veriyor: "Büyük evde ailemin üyelerini bulmakta zorluk çekerim."

* Tarih kitapları okumayı çok seviyor, özellikle de Cengiz Han efsanelerini.

* Hiçbir şeye değerinin üzerinde para vermiyor. Bir Venedik gezisi sırasında girdiği dükkandan bir kravat beğenmiş, yüzde 10 indirim alabilmek İçin bir saat uğraşmış.

* Meksika'da nereden alışveriş yaparsanız yapın, mutlaka Slim'in sahipliğinde olduğunu fark edersiniz. Her üründe, her markada "Slim" adı geçer. Bu nedenle Meksika'nın adının "Slimlandia" olarak değiştirilmesini teklif eden şakacılar bile vardır.


YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster