Foto GaleriEkonomiİlk dolar trilyoneri kim olacak

İlk dolar trilyoneri kim olacak

6 / 12 İlk dolar trilyoneri kim olacak
20 Şubat 2017 - 14:57

3-WARREN BUFFET

* Adeta doğuştan iş adamıydı. Borsada oynamaya başladığında 11 yaşındaydı. Elbette bu işi babasına yaptırmıştı. 16 yaşına geldiğinde bugünün parasıyla 53 bin doları vardı.

* Bisikletle sokak sokak dolaşıp abonelere gazete dağıttığı bile oldu. O kadar çok çalışıyordu ki öğretmenlerinden bile daha çok kazanıyordu.

* Harvard İş Okulu'na başvurmuş ama reddedilmişti. İdol olarak gördüğü iş adamı Benjamin Graham'dan iş istemiş yine "hayır" cevabı almıştı.

* Girişken olmasına rağmen 20'li yaşlarında konuşma yeteneğini geliştirmek için kursa yazıldı.

* 60 yıldır, Nebraska eyaletinin Omaha kentinde 1956'da, 31 bin 500 dolara satın aldığı sade evinde oturuyor. Ama bugün kendisine komşu olmak isterseniz, bir eve en azından iki milyon 200 bin dolar ödemeniz gerekir.

* Çalışma masasında bilgisayar bulunmuyor. Akıllı telefon kullanmıyor. Sadece bir e-posta gönderdi. O şeref de Jeff Raikes'e ait. Bili ve Melinda Gates Yardım Vakfı'nın eski CEO'suna.

* Gününün yüzde 80'ini okumakla geçiriyor.

* 1964'te Buffet'in şirketinden bin dolarlık hisse alsaydınız bugün 11 milyon 600 bin dolarınız olurdu.

* 2013 yılında günde 37 milyon dolar kazandı.

* Kendisiyle yemekli iş görüşmesi yapmak için sırada bekleyen genç iş adamları, milyonlarca doları gözden çıkarmaya hazır. Buffet da bu paraları hayır kurumlarına bağışlıyor.


YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster