Foto GaleriYaşamKalp krizi riskini 8 kat artırıyor: Yüksek tansiyona dikkat!

Kalp krizi riskini 8 kat artırıyor: Yüksek tansiyona dikkat!

6 / 11 Kalp krizi riskini 8 kat artırıyor: Yüksek tansiyona dikkat!
01 Kasım 2021 - 10:47

HER ÜÇ YETİŞKİNDEN BİRİNİN TANSİYONU YÜKSEK

ŞUNU iyi bilelim: Hipertansiyon problemi düşündüğümüzden çok daha yaygın bir sağlık problemidir. Ve yine iyi bilelim ki hipertansiyon da en az obezite ve diyabet gibi giderek salgın haline dönüşme eğiliminde olan son derece mühim bir “iyi hayat ve iyi yaşlanma” tehdidir. Rakamlara gelince... Rakamlar ülkemizde her 3 yetişkinden birinde -en iyi ihtimalle her 4 yetişkinden birinde- hipertansiyon sorunu olduğunu göstermektedir.

TANSİYONUNUZU ÖLÇÜN

HİPERTANSİYONUN varlığını anlamanın bir tek yolu var: TANSİYONU ÖLÇMEK. Eğer yaşınız 50’nin üzerindeyse ve imkânınız varsa evinizde basit bir kan basıncı ölçme cihazı bulundurmaya çalışın. Bunu özellikle “fazla kilolu, diyabetli, bel çevresi geniş, horlama veya uyku apnesi sorunu olan, gut hastalığı belirlenen, karaciğer yağlanması saptanan, kolesterolü ve trigliseridi yüksek bulunan” biriyseniz ve hele bir de “ailenizde hipertansiyon öykünüz” varsa lütfen ihmal etmeyin. Eğer böyle bir imkânınız yoksa sağlıklı bile olsanız 40’lı yaşlara merhaba dediğiniz günden itibaren yılda en az 2-3 defa tansiyonunuzu ölçtürüp değerlerinizi bir kenara not ediniz. 40 yaşın altında 25 yaş sonrasında herkesin yılda en az bir kez kan basıncını ölçtürmesi lazım. Bana sorarsanız yaş rakamlarını daha da küçültün ve çocuklarınızın bile tansiyonunu yılda bir kez kontrol ettirin.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster