Foto GaleriYaşamKalp krizi riskini 8 kat artırıyor: Yüksek tansiyona dikkat!

Kalp krizi riskini 8 kat artırıyor: Yüksek tansiyona dikkat!

4 / 11 Kalp krizi riskini 8 kat artırıyor: Yüksek tansiyona dikkat!
01 Kasım 2021 - 10:47

TANSİYON HEPİMİZDE VAR

ŞU bilgi doğru: TANSİYON HEPİMİZDE VAR ve tansiyon denilen, kanımızı bedenimizin en ücra köşelerine kadar ulaştıran o yaşamsal basıncın yokluğunda hayatta kalmamız asla mümkün değil. Eğer tansiyonumuz -yani kanı damarlarımıza pompalayan kalbimizin itici gücü ve o itici güce direnen damarsal elastikiyetimiz olmasa idi- kanımız vücudumuzda dolaşamaz; doku ve organlarımıza oksijen taşıyamaz, ihtiyaç duydukları besinleri -şekeri, yağı, proteini, vitamini, minerali, antioksidanı- götüremezdi. Neticede de damarlarımızda dolaşan kan yer çekiminin etkisiyle ayaklarımıza iner, biz de düşüp kalırdık(!). Kısacası tansiyon meselesinde esas sorun, “tansiyonun varlığı”nda değil, “yüksek olması”ndadır.

Basitçe BÜYÜK TANSİYONUMUZ 12, KÜÇÜK TANSİYONUMUZ 8 CİVARINDA ise -bilelim ki bu değerlerden bir/iki rakamlık düşüşler daha da makbuldür- hiç sorun çıkmaz. Ama eğer büyük tansiyonunuz 13-13.5 hatta 14’ü, küçük tansiyonunuz 8-8.5, özellikle de 9 rakamını geçtiğinde bir dizi problem başlar. Zira vücudunuzda dolaşan kanın fazla basınçlı olması -HİPERTANSİYON- maalesef sonu ölüme kadar varabilecek birçok hastalığın tetikçisi, kötü yaşlanmanın sinsi bir yol arkadaşı, sağlıksız hayatın kötü bir habercisidir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster