Foto GaleriYaşamİstanbul'a yakın tatil yerleri

İstanbul'a yakın tatil yerleri

3 / 31 İstanbul'a yakın tatil yerleri
02 Mayıs 2018 - 14:13

AKÇAKOCA

İstanbul'a yakın tatil yerleri arasında tercih edilebilecek lokasyonlardan biri de Akçakoca'dır. Düzce'nin ilçesi olan Akçakoca, Karadeniz sahil şeridinde yer almaktadır. Doğal güzellikleriyle dikkat çeken ilçe ciddi anlamda turist çekmektedir. Hem İstanbul'a hem de Ankara'ya yakın tatil yerleri arasında yer alan Akçakoca'ya Bursa ve Zonguldak'tan da yerli turist gelmektedir. Akçakoca yeşil doğasının yanı sıra temiz denizi ile de tatilcilerin tercih sebepleri arasında yer almaktadır.

Tarihi yerleşim yerlerinden biri olan Akçakoca'da Trak kabilelerinden kalma kalıntılar bulunmaktadır. Roma ve Bizans döneminde de önemli bir liman kenti ve ticaret merkezi konumunda olan Akçakoca, daha sonra Cenevizlilerin eline geçti. 1323 yılında ise Türk toprağı haline geldi. Buraya gitmeyi tercih etmeniz halinde Hemşin Köyü'nde bulunan 150 yıllık Hemşin Cami'yi ziyaret edebilir, Cenevizlilerden kalma Ceneviz Kalesi'ni görebilirsiniz. 

Akçakoca sağlık turizmi açısından da tercih edilmektedir. Bölgede mağralar vardır ancak özellikle Fakıllı Mağarası en çok ziyaret edilen mağara olarak dikkat çeker. 350 metresi ziyarete açık olan Fakıllı Mağarası, damlataş bakımından oldukça zengindir ve astım, nefes darlığı gibi rahatsızlıkları bulunanlar tarafından ziyaret edilmektedir. 

Doğal güzellikleriyle dikkat çeken Akçakoca'da Samandere Şelalesi, Kurugöl Kanyonu, Aktaş Şelalesi'ni gezebilirsiniz. Ayrıca ilginç mimarisiyle dikkat çeken Merkez Camii ve Çınar Caddesi görülmesi gereken yerler arasındadır. 

Akçakoca'ya gidip denize girmek isterseniz Melenağzı Plajı, Karaburun Plajı, Çayağzı Plajı, Çuhallı Plajı, Edilli Plajı, Değirmenağzı Plajı, Çınar Plajı, Kale Plajı, Limoncuk Plajı, Kalkın Plajı ve Kadınlar Plajı'nı tercih edebilirsiniz. 

Düzce'nin Akçakoca'nın ilçesine Temmuz ayında tatil yapacak olanlar Parlayan Kent Akçakoca Kültür ve Sanat Festivali'ne katılabilir. Giderek daha iyi organize edilen bu festivalde yerel sanatçıları dinleme fırsatını bulabilirsiniz.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster