Foto GaleriYaşamİstanbul'a yakın tatil yerleri

İstanbul'a yakın tatil yerleri

6 / 31 İstanbul'a yakın tatil yerleri
02 Mayıs 2018 - 14:13

KİLYOS(KUMKÖY)

Resmi adı Kumköy olan ancak halk arasında Kilyos olarak anılan bölge İstanbul'un Sarıyer ilçesine bağlıdır. Tarihinn eski çağlarından bu yana ilgi gören yerlerden biri olan Kilyos, küçük bir balıkçı köyü olarak rağbet görmüş ancak Roma İmparatorluğu döneminde gelişim göstermiştir. Yine denizcilikle uğraşanların Bizans döneminde de ilgisini çeken yerler arasında yer alan Kilyos'ta bir süre Cenevizliler de hakimiyet sürmüştür.

Marmara Denizi ve İstanbul Boğazı'nda denize girmenin güçleşmesiyle tatilcilerin Kilyos'a ilgisi artmıştır. Özellikle hafta sonlarında İstanbul'da yaşayanların ilgi gösterdiği Kilyos'ta tarihi yapılara da rastlamak mümkündür. Buraya gitmeniz durumunda Cenevizliler döneminden kalma Kilyos Kalesi'ni görebilirsiniz. Ayrıca İstanbul'un fethi anısına dikildiği rivayet edilen büyük çınar ağacını ad Kilyos'ta tatil yapmaya gittiğinizde görebilirsiniz. 

Kilyos'ta denize Baykuş Plajı ya da Kilyos Halk Plajı'nda girebilirsiniz.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster