Foto GaleriYaşamİstanbul'a yakın tatil yerleri

İstanbul'a yakın tatil yerleri

16 / 31 İstanbul'a yakın tatil yerleri
02 Mayıs 2018 - 14:13

GÖYNÜK

Bolu'nun ilçelerinden olan Göynük ciddi anlamda bir turizm potansiyeline sahiptir. Şeker fasulyesi, uğur marmelatı, tokalı örgüleri ve tahta oymacılığıyla ünlü olan Göynük, son yıllarda özellikle yerli turistleri misafir ediyor. Göynük, 20. yüzyıl başlarına ait eski Türk evleri bakımından zengin olan ilçe sahip olduğu 137 adet tarihî konut, 21 cami, türbe, çeşme, hamam, kule ve hazire olmak üzere toplam 158 adet sivil mimari eser bulunması sebebiyle Kentsel SİT Alanı ikan edilmiştir.

Tarihsel süreç içerisinde Bebrikler, Bitinyalılar, Frigler, Romalılar, Bizanslılar ve Osmanlılar tarafından yerleşim bölgesi olarak kullanılan Göynük'te pek çok tarihi yapıyı görmek mümkündür. Osmanlı ağaç oymacılığının en güzel örneklerini barındıran Fatih Sultan Mehmet tarafından hocası Akşemseddin için yaptırdığı türbe olan Akşemseddin Hazretleri Türbesi, Gazi Süleyman Paşa tarafından inşa edilen Gazi Süleyman Paşa Cami, Tabak Dede Türbesi, Ömer Sıkkın Türbesi, Cumhuriyet döneminin ilk kaymakamı Hurşit Bey tarafından 1923'te yaptırılan Zafer Kulesi, Bizans döneminden kalma anıt mezarlar ve kilise kalıntıları, Friglere ait kalıntılar ve yazılı kaya kitabe ile Osmanlı konakları Göynük ziyaretinde görülmesi gereken yerler arasındadır. 

Doğal güzellikleriyle de büyüleyen Göynük'te karaçam ormanları arasında huzur dolu bir yürüyüş yapmanız mümkün. Sünnet Gölü, Çubuk Gölü yine Göynük'te keyfini çıkarabileceğiniz doğal güzellikler arasında yer alıyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster