Foto GaleriYaşamİstanbul'a yakın tatil yerleri

İstanbul'a yakın tatil yerleri

20 / 31 İstanbul'a yakın tatil yerleri
02 Mayıs 2018 - 14:13

MUDURNU

Bolu'nun ilçesi olan Mudurnu, kültür turizmi açısından kıymetli bir tatil yeridir. Yeşilin ortasında yer alan Mudurnu'da çok sayıda tarihi yapıya rastlamak mümkündür. 165 adet ev ve 8 Cami, çeşme ve hamam olmak üzere toplam 173 adet mimari değeri yüksek yapı nedeniyle Mudurnu "Kentsel Sit Alanı" ilan edilmiştir. Tarihi konaklarda oda kiralamanın mümkün olduğu Mudurnu, sağlık turizmi için de tercih edilmektedir.

Kültür turizmi tercih edenlerin Mudurnu'yu ziyaretlerinde Kanuni Sultan Süleyman Cami, Yıldırım Beyazid Cami, Armutçular Konağı, Keyvanlar Konağı, Osmanlı döneminden kalma başka konaklar ve hamamları mutlaka görmesi gerekmektedir. Yine Demirciler Çarşısında eskilerin el işlerinden örnekleri görmek mümkündür. 

Sağlık turizmi için Mudurnu'ya gidenler ise Babas Kaplıcası'nı Sarot Kaplıcası'nı, ziyaret edebilir. Babas Kaplıcası'nın metabolizma hastalıkları ile diyabetlilere iyi gelmektedir. 

Güzel doğasında huzur bulmak isteyenler Şehriman Tepesi, Karamurat Gölü, Sülüklügöl, Akkayalar Travertenlerini ziyaret edebilir, doğal güzellikleri fotoğraflayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster