Foto GaleriEkonomiFaizler inmeye devam ediyor

Faizler inmeye devam ediyor

17 / 18 Faizler inmeye devam ediyor
02 Ekim 2019 - 16:20

FED BÖLÜNDÜ VE SONRAKİ ADIMI BELİRSİZLEŞTİ

Fed eylül toplantısında beklendiği gibi faizi 25 baz puan düşürdü ancak daha önemlisi; bu kez tartışmalı sonuçlar çıktı. Bir kere karar oybirliği ile alınmadı. 2016’dan bu yana ilk kez karar üçe karşı yedi oyla alınabildi. Üç Fed yönetim kurulu üyesi 25 baz puan faiz indirimine karşı oy kullandı. Bu Powell başkan olduğundan bu yana en büyük muhalif oy sayısı.

Muhalifler de aynı görüşte değildi. St. Louis Fed Başkanı James Bullard, 50 baz puan faiz indiriminden yana olurken, Kansas City Fed Başkanı Esther L. George ve Boston Fed Başkanı Eric S. Rosengren ise faizin yüzde 2,00-2,25 aralığında kalmasından yönünde oy kullandı.

Fed ayrıca yeni indirim için sinyal vermedi ve bu noktada durabileceği yolunda işaretler verdi. Fed üyelerinin yılın kalan bölümünde atılacak adım konusunda bölünmesi ve yeni faiz indirimi konusunda beklenenden çok daha az işaret vermesi ABD’de daha hızlı ve yüksek oranlı faiz indirimi beklentilerinde hayal kırıklığı yarattı.


YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster