Foto GaleriEkonomiFaizler inmeye devam ediyor

Faizler inmeye devam ediyor

11 / 18 Faizler inmeye devam ediyor
02 Ekim 2019 - 16:20

2018 yılında 891,3 milyar dolar ile rekor kıran ABD’nin dış ticaret açığının bu yıl da yüzde 8-9 artması bekleniyor. Trump göreve başladığında 347 milyar dolar olan Çin ile dış ticaret açığı ise 2018 sonunda 419,5 milyar dolara çıktı. Çin ile olan dış açık azalan ihracat nedeniyle temmuz sonu itibarıyla 200 milyar doları aştı. İşte bu gibi nedenlerden dolayı Trump’a olan kamuoyu desteği son zamanlarda hızla gerileyerek yüzde 35 seviyesine indi.

Uzmanlar ticaret açığının doların aşırı değerli olmasından daha çok ABD’nin yeni binalar, cihazlar ve yazılıma yatırım harcamalarının milli gelirdeki tasarruflardan daha fazla olmasından kaynaklandığını ve aradaki bu farkı da yabancılardan borçlanarak karşıladığını vurguluyor.

Ayrıca ABD ekonomisinin büyük ticaret ortaklarının ekonomisinden daha hızlı büyümesinden dolayı ticaret açığı daha hızlı artmayı sürdürüyor. Sonuç olarak büyüme oranlarındaki farklılıklar, ithalata olan iç talebin, dış piyasalarda Amerikan mallarına olan talepten daha hızlı büyümesi artan ticaret açığım doğuruyor.


YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster