Foto GaleriGündemEndişelendiren istatistikler! Delta her şeyi tersine çevirdi...

Endişelendiren istatistikler! Delta her şeyi tersine çevirdi...

7 / 9 Endişelendiren istatistikler! Delta her şeyi tersine çevirdi...
27 Temmuz 2021 - 13:19

VİRÜS BİZE NE ÖĞRENİYOR?

İsrail hükümetinin verilerine göre korona virüse karşı şimdiye kadar geliştirilen en etkili aşılardan biri olan Pfizer Inc/BioNTech aşısı, Delta varyantının yayıldığı geçtiğimiz ay İsrail'de semptom gösteren enfeksiyon vakalarını durdurmada sadece yüzde 41 etkili oldu. İsrailli uzmanlar, bir sonuca varmadan önce bu verinin daha fazla analiz edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

İsrailli halk sağlığı uzmanı Nadav Davidovitch, "Kişinin korunması çok güçlü, başkalarını enfekte etmedeki korumaysa ciddi oranda düşük" dedi. Çin'de yapılan bir araştırma, Delta varyantıyla enfekte olan kişilerin burnunda, 2019'da ilk kez Wuhan kentinde tespit edilen orijinal korona virüse kıyasla 1000 kat daha fazla virüs oluştuğunu ortaya koydu.

İngiliz mikrobiyolog Sharon Peacock, "Daha fazla virüs saçıyor olabilirsiniz, virüs bu nedenle daha bulaşıcı olabilir. Bu konu hala araştırılıyor" dedi.

California eyaletinin San Diego kentindeki La Jolla İmmünoloji Enstitüsü'nden virolog Shane Crotty, Delta varyantının, ilk kez İngiltere'de tespit edilen Alpha varyantına göre yüzde 50 daha fazla bulaşıcı olduğunu söyledi. Crotty, Delta varyantının "diğer tüm virüsleri alt ettiğini çünkü çok daha etkili bir şekilde yayıldığını" kaydetti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster