Foto GaleriGündemEndişelendiren istatistikler! Delta her şeyi tersine çevirdi...

Endişelendiren istatistikler! Delta her şeyi tersine çevirdi...

9 / 9 Endişelendiren istatistikler! Delta her şeyi tersine çevirdi...
27 Temmuz 2021 - 13:19

"ÇOK ŞIMARDIK"

Yüksek korunma sağlayan etkili aşıların geliştirmesi, çok sayıda kişinin aşı olduktan sonra virüsün kendileri açısından az risk oluşturduğu düşüncesine kapılmış olmalarına yol açabilir.

Georgia eyaletinin Atlanta kentinde bulunan Emory Üniversitesi tıp ve bulaşıcı hastalıklar epidemiyolojisi uzmanı Carlos del Rio, "Aşılar ilk geliştirildiğinde hiç kimse aşının enfeksiyonu önleyeceğinden bahsetmiyordu" diyor ve amacın her zaman ağır hastalık ve ölümü önlemek olduğunu kaydediyor. Ancak aşıların son derece etkili olması nedeniyle farklı varyantlar çıkmadan önce aşının bulaşmayı da önlediğine ilişkin işaretler olduğunu kaydeden del Rio, "Çok şımardık" ifadesini kullandı.

California eyaletinin San Francisco kentindeki California Üniversitesi'nden bulaşıcı hastalıklar uzmanı Dr. Monica Gandhi, "İnsanlar şu anda aşılı olmalarına rağmen hafif şiddette enfeksiyondan yüzde 100 oranda korunmadıkları için büyük hayalkırıklığı yaşıyor" diyor.

Ancak Dr. Gandhi, Kovid-19 nedeniyle şu anda hastanede tedavi altında olan Amerikalılar'ın neredeyse tamamının aşısız olmasının, aşıların "oldukça şaşırtıcı oranda etkinliğe sahip olduğunun" göstergesi anlamına geldiğinin altını çiziyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster