Foto GaleriGündemEkonomik krizlerde zenginler neden daha zengin olur?

Ekonomik krizlerde zenginler neden daha zengin olur?

5 / 12 Ekonomik krizlerde zenginler neden daha zengin olur?
09 Ocak 2023 - 09:13

Para bedava olunca hisse senetleri de çılgın atmaya başlar

Piyasaya para basmaya başlarsanız ister istemez balonlar ya da baloncuklar da oluşturmaya başlayabilirsiniz. Örneğin pandemi döneminde verilen düşük faizli paralar, ABD ekonomisinde çoğu teknoloji şirketi olan pek çok firmanın hisse değerleri ciddi şekilde yükseldi. Öte yandan bu değer artışını destekleyecek ekonomik bir üretim pek de söz konusu değildi. Piyasaya giren çok miktarda para, neredeyse doğrudan finansal varlıklara gitti ve bu durum da zenginlerin faydasına oldu.

Oxfam’ın “Acıdan Kar Etmek” adlı raporuna göre son 24 ayda milyarderler, servetlerini tam son 23 yılda arttırdıkları kadar artırmayı başardı. Bu durum genel olarak milyarderlerin daha geniş bir zenginliğe sahip olmasını sağladı.

Buraya kadar olan kısım ekonomik göstergeler ve genel olarak akademik çalışmalarla açıklanabilen kısım. Düşük faiz oranları, hükümet destekleri ve yükselen hisse değerleri bir kenarda dursun, bir de uzun sürede zenginleri daha da zengin hale getiren, hatta bu durumu kronikleştiren kısma da bir bakalım. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster